TAB GIDA

TAB Gıda, која е активна во прехранбениот сектор од 1994. година во Турција, започна со своите активности во брз услужен сектор во 1995. година, со преземање на правата на франшизата на Burger King® за Турција.

Откако никогаш не се занемари на квалитетот и здравствените принципи во секторот за брза услуга, TAB Gıda го вклучи Sbarro® во 2007. година, нудејќи ѓи традиционалните и извонредни ‘италијански’ деликатеси на Наполи. Sbarro®. Sbarro® кој во околу 30 градови со околу 90 ресторани со традиционални ароми на Наполи нуди италијански деликатеси, и со доделување на стотици вкусови низ целиот свет, со искуство достигнува до многу точки на цела Турција.

Повторно во 2007. година, TAB Gıda е уште еден активен бренд во Popeyes®, кој комбинира специјалните зачинети пилешки парчиња за турскиот народ. Popeyes® кој ѓи комбинира традиционалните рецепти со необичната Луизијанска кујна, продолжува да ги обезбеди своите уникатни вкусови на своите клиенти со својата ресторантска мрежа во повеќе од 40 градови и повеќе од 180 ресторани.

Arby’s® која може да се разликува од своите врсници со слични производи во светот, од 2010. година служи за Република Турција со обезбедувањето на TAB Gıda. Arby’s® која ја промени традиционалната перцепција за брза храна со оргиналните менија скриени во вкусот на храната, достигна повеке од 50 ресторани низ целата Турција.

TAB Gıda, во 2013. година го создаде брендот Usta Dönerci®, кој има 20 години искуство во секторот. Usta Dönerci®, заедно со стручниот кадар, има за цел да ги претстави најточен и соодветен производ на своите клиенти, со најдобра цена и најдобар квалитет на услуги. Уникатниот вкус на Usta Dönerci® доаѓа од внимателно избрани состојки и традиционални методи на подготовка.

Usta Dönerci®, која произведува производи во високо хигиенски услови без да ги жртвува класичните методи зa правење, нуди вкусни производи и разни сорти на донер со сигурни и супериорни стандарди за квалитет. TAB Gıda ги повикува своите клиенти да ја доживеат традицијата за вкус на Анадолија од илјадници години, во Usta Dönerci®. Usta Dönerci® денес служи во повеќе од 80 ресторани во цела Турција и во ТРСК.

ВЕРТИКАЛНА ИНТЕГРАЦИЈА

TAB Gıda има воспоставено неспоредлив екосистем за храна во категоријата на ресторани со брза услуга. Системот TAB Gıda е систем кој ги решава сите проблеми на бизнисот со храна на свој начин.

Сите производи од месо што се користат во брендовите за TAB Gıda, се произведуваат во ‘Ekur Et’ интегрирани објекти кои се наоѓаат во Сулуова, регионот на Aмасја, која во исто време е и групна компанија. Објектот е распореден на површина од 92 илјади м2, со затворен простор од 40 илјади м2. Интегрираниот објект ‘Ekur Et’, кој е целосно интегриран производствен систем за колење, дава значителен придонес во зголемувањето на активности за гоење на регионот со 400 говеда дневно, 120 илјади говеда годишно и 33,600 тони капацитет за преработка на труп годишно.

Друга група компании, ‘Atakey’ компир фабрика, ги исполнува компир потребите на TAB Gıda брендови. ‘Atakey’ Компир е основана во Афјон со инвестиција од 50 милиони долари во 2013. година и има годишен преработен капацитет од 120.000 тони компири.

TAB Gıda ги задоволува потребите на лебот, кој има голем удел во вкусот на своите производи, од ‘Ekmek Unlu Gıda’, која е група компанија и има производствен капацитет од 15 милиони хамбургерски лебови месечно, со цел да им понуди на клиентите производи со највисок вкус и највисоки стандарди.

TAB Gıda ги задоволува потребите за салата од ‘Fasdat Sebze Doğrama’, група компанија основана во 2010. Година, која се наоѓа во Анталија. Фабриката има капацитет за преработка на зеленчук од 1.500 кг/час, 22.5 тони, по 2 (две) смени дневно, 675 тони месечно и 8.100 тони зеленчук годишно, a зеленилото во фабриката се мие со озонска вода и автоматски се пакува без додир на рака, и се транспортира во ресторани со ладилни камиони.

Инсталација на опрема за кујна е обезбедена од ‘MES Mutfak’ и се извршува редовно одржување. Градбите за ресторани ги изведува ‘Ekur İnşaat’ (Екур Конструкција), а синџирот на набавки се обезбедува од страна на другата група компанија наречена ‘Fasdat’. Рекламните услуги ги нуди Рекламната база.

ОБРАЗОВАНИЕ

Со цел да се обезбеди највисок квалитет и брза услуга на своите клиенти, TAB Gıda започна да им обезбедува на своите вработени високо опремено образование и заради оваа цел основана е академијата ‘TAB Akademi'. Преку оваа академија, ТАB Gıda нуди добро опремено образование за сите свои вработени и од првиот ден ги едуцира младите и професионалните кандидати за менаџери преку обезбедување на лекции од безбедноста на храната, односите со клиентите, технологијата за храна, електромеханизмот и маркетингот. TAB Gıda продолжува да ги обучува специјалистите од A-до-З преку Академијата TAB, која ја следи целата академска процедура сама по себе.

КВАЛИТЕТ

TAB Gıda, која придава големо значење на безбедноста на храната и стандардите за квалитет, го усвои принципот дека производите на секој бренд во својата област се во согласност со здравствените и хигиенските услови. Телешкото месо и живина се користат во сите производи од месо кои се нудат на потрошувачите во рестораните на TAB Gıda. Сепак, не постои употреба во производите кои не се погодни за Турската регулатива за храна. Сите производи се 100% подготвени во согласност со меѓународните стандарди за квалитет во смисла на стандарди за транспорт, готвење, услуги, здравје и хигиена.

Сите меса што влегуваат во рестораните, се земаат во затворен облик од набавувачи одобрени од BRC и се испраќаат со камиони на -18ºC температура на логистичката компанија. Кога возилата за испорака пристигнуваат во ресторани, температурите на возилата и месото се контролираат од страна на раководителите и се евидентираат. Месото чии датуми на испорака и постапките за пакување се контролираат за време на испораката, се транспортираат во ресторани за продавници без да се скрши ладен ланец. Температурата на складирање од -18ºC и (1-4) ºC се контролира со термометар мануелно најмалку 3 пати на ден, секој ден, иако има индикатори за температурата на нив. Покрај тоа, се следи температурата на возилата во редот на пратката и испораката во цела Турција.

TAB Gıda има поставево стандарди за специфична температура и време на одржување на сите прехранбени производи. Овие стандарди се дизајнирани да обезбедаат дека производите се со најдобар квалитет. Покрај тоа, сите варени меса што се користаат во рестораните се проверуваат 5-6 пати на ден, максимум еднаш на секои 3 часа. Овие записи се чуваат во архивата на ресторанот најмалку 3 години

Процедурите за готвење се дизајнирани да ги убијат сите патогени (микробиолошки) микроорганизми кои најверојатно ќе бидат присутни во сурово месо. Сите меса се готват со минимална температура од 68ºC.

Сепак, содржината на маснотиите во сосови што се служи во рестораните и што содржат маснотии, е намалена за 50 проценти. Лебот не содржи засилувачи на вкус, додека шеќерот и солта се на минимално ниво. Компирот кој се служи во нашите ресторани се произведува без адитиви; млечни производи како сладолед, милкшејк и други производи од млеко, се произведуваат од вистинско млеко.

Во нашите синџири за ресторани сите вработени мора да имаат сертифицирана обука за ‘безбедност на храната’ и ‘хигиена’. Сите вработени строго се однесуваат на процедурите за перење на рацете; рацете на персоналот се мијат со минимум 38°C вода, на секои 15 минути.

Сите добавувачи редовно се проверуваат од Одделот за гаранција за квалитет на храна на TAB Gıda според категорија на ризик, со цел да се обезбеди квалитет на производот и безбедноста на храната, и покрај сертифицирањето и примената на BRC. Производителите кои не добиваат минимален резултат од 70 поени од овие инспекции се прекинува купување на производи од овие производители им се дава време да ги поправат своите недостатоци. По отстранувањето на недостатоците, повторно се продолжува да се соработува. На овој начин, квалитетот на производот и безбедноста на храната постојано се надгледуваат и задоволството на клиентите се зголемува со нудење хигиенски, здрави и безбедни производи до клиентите на TAB Gıda.

ПОСЛОВНИ ПАРТНЕРИ

TAB Gıda сите сурови материјали ги исполнува од главните добавувачи од својата држава како; TAB Gıda, Unilever, Pepsi, Fritolay, Amasya Et Ürünleri (месни производи), Beypiliç, Exotic, Özgörkey, Atakey, Assan и BTA и работи заедно со најдоверливите брендови на Турција и светот.

МИСИЈА

Најважната мисија на TAB Gıda, која е лидер на нејзиниот сектор во Турција, е да продолжи да го задоволи турскиот народ со здрави и вкусни производи и да обезбеди дека сите корисници се задоволни од ресторанот со брза услуга и насмеано лице. Со зголемување на бројот на ресторани секој ден, TAB Gıda, која се обидува да достави повеќе услуги за турскиот народ, го должи своето лидерство на довербата и професионалното деловно разбирање на нејзинот квалитетни и вкусни производи. TAB Gıda која има голем придонес за вработување во Турција, заедно со вработените на франшиза, има бројот на вработени од 20.000, што претставува придонес на TAB Gıda во економија на земјата.

USTA DÖNERCİ®
TAB GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Адреса : Dikilitaş квартал Emirhan улица број:109 Beşiktaş / İstanbul
Телефон: +90 212 310 66 00
Факс: +90 212 236 56 45